Sla over naar de inhoud

Tarieven

Vergoedingen tot 18 jaar Kinderen en jeugdigen tot 18 jaar vallen onder de zorg van de gemeente.De praktijk heeft een contract gesloten met de gemeente Amsterdam en Omgeving en de Ronde Venen. Daaronder vallen de gemeenten: Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel, Amsterdam, Diemen en Mijdrecht.  Mijn praktijk ben ik sinds de zomer 2019 echter aan het afbouwen en neem ik geen nieuwe cliënten meer aan. De huisartsen heb ik daarover bericht. Voor cliënten die al aangemeld zijn rond ik de behandeling zoals gebruikelijk af.

Na lange tijd met veel voldoening gewerkt te hebben met de kinderen-jongeren en hun ouders vind ik het tijd om mijn werkzaamheden te verminderen en te stoppen met de vergoede zorg. Particulier onderzoek en begeleiding verzorg ik nog wel.


Vergoedingen boven de 18 jaar Boven de 18 kan het gaan om verzekerde zorg via de zorgverzekering en raad ik aan om altijd eerst contact op te nemen met de zorgverzekeraar over de mogelijkheden tot vergoeding. Wanneer de zorg valt binnen de Generalistische Basis GGZ kan deze zorg soms (deels) vergoed in deze praktijk plaatsvinden. Belangrijk is om te weten bij welke zorgverzekeraar en hoe je verzekerd bent. Ook in dat geval is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.


Particulier onderzoek en begeleiding: de niet vergoede zorg De praktijk biedt tevens niet vergoede zorg. Het gaat hierbij om vragen,  onderzoek en begeleiding die niet zozeer gerelateerd zijn aan een stoornis maar waarbij u of uw kind het wel belangrijk vindt om er aandacht aan te besteden.  Het gaat dan vaak om de wat lichtere problematiek. Voorbeelden hiervan zijn: dyslexieonderzoek bij niet enkelvoudige ernstige dyslexie bij kinderen, adolescenten en volwassenen, onderzoek naar en van begeleiding bij motivatie-en huiswerkproblemen, leren plannen-training voor jongeren, pestproblematiek, faalangst. Zeker belangrijk om wat mee te doen, echter het onderzoek en/of de behandeling  wordt niet vergoed door de verzekering. Zie verder onder het kopje ‘voor ouders en scholen’. De praktijk hanteert een uurtarief van €85,-. De kosten van psychodiagnostisch onderzoek, advies en behandeling zijn afhankelijk van het aantal contacten en de omvang van het onderzoek. Een onderzoek neemt, van intake tot het adviesgesprek en een schriftelijk verslag, tussen de 6-10 uren in beslag. De volgende tarieven gelden voor de niet vergoede zorg: Eerstelijns psychologisch consult € 85,00 Pakket psychologische begeleiding (intake ouders, drie gesprekken met het kind en evaluatiegesprek met ouders) € 425,00 Intelligentieonderzoek met verslag € 510,00 Schoolkeuzeonderzoek groep 8 met verslag € 340,00 Dyslexieonderzoek BAO (inclusief intelligentieonderzoek) € 700,00 Dyslexieonderzoek VO € 560,00 Dyslexieonderzoek MBO, HBO, WO € 630,00 Dyslexieonderzoek volwassenen € 700,00 Observatie op school of thuis (inclusief verslag en gesprek) € 255,00


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pono347672/domains/machteldblekkenhorst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388