Spring naar inhoud

Tarieven

Vergoedingen tot 18 jaar Kinderen en jeugdigen tot 18 jaar vallen onder de zorg van de gemeente. De praktijk had een contract gesloten met de gemeente Amsterdam en Omgeving en de Ronde Venen. Daaronder vallen de gemeenten: Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel, Amsterdam, Diemen en Mijdrecht.  Mijn praktijk ben ik sinds de zomer 2019 echter aan het afbouwen en neem ik geen nieuwe cliënten meer aan. De huisartsen heb ik daarover bericht. Voor cliënten die al aangemeld zijn rond ik de behandeling zoals gebruikelijk af.

Na lange tijd met veel voldoening gewerkt te hebben met de kinderen-jongeren en hun ouders vind ik het tijd om mijn werkzaamheden te verminderen en te stoppen met de vergoede zorg. Particulier onderzoek en begeleiding verzorg ik nog wel.


Particulier onderzoek en begeleiding: de niet vergoede zorg De praktijk biedt tevens niet vergoede zorg. Het gaat hierbij om vragen,  onderzoek en begeleiding die niet zozeer gerelateerd zijn aan een stoornis maar waarbij u of uw kind het wel belangrijk vindt om er aandacht aan te besteden.  Het gaat dan vaak om de wat lichtere problematiek. Voorbeelden hiervan zijn: dyslexieonderzoek bij niet enkelvoudige ernstige dyslexie bij kinderen, adolescenten, onderzoek naar en van begeleiding bij motivatie-en huiswerkproblemen, leren plannen-training voor jongeren, pestproblematiek, faalangst. Zeker belangrijk om wat mee te doen, echter het onderzoek en/of de behandeling  wordt niet altijd vergoed.  Zie verder onder het kopje ‘voor ouders en scholen’. De praktijk hanteert een uurtarief van €95,-. De kosten van psychodiagnostisch onderzoek, advies en behandeling zijn afhankelijk van het aantal contacten en de omvang van het onderzoek. Een onderzoek neemt, van intake tot het adviesgesprek en een schriftelijk verslag, tussen de 6-10 uren in beslag.

De volgende tarieven gelden voor de niet vergoede zorg: 

Eerstelijns psychologisch consult

€ 95,00

Intelligentieonderzoek met verslag

€ 570,00

Dyslexieonderzoek BAO (inclusief intelligentieonderzoek)

€ 840,00

Dyslexieonderzoek VO

€ 620,00

Onderzoek op maat

Neem contact op voor een offerte